Samenvatting

Tokyo made in China

Waarom deze site? Artmediaconsult wil (multimediaal) kennisoverdracht over China en India stimuleren. Bij de oprichting in november 2005 gaf Artmediaconsult zakelijk vorm aan een langdurig maatschap tussen kunstenares Ma Hui en journalist Willem Offenberg. De noodzaak bij bedrijven om lacunes op te vullen en kennisachterstand over China en India te verhelpen bood kansen volop. Opiniepeiler Datamonitor onderzocht onlangs parate kennis bij 800 topmanagers. De uitkomst was opzienbarend. Ze hadden zelfs moeite de nationale munteenheid te benoemen (respectievelijk roepie en renminbi of yuan). Weinigen lijken de complexiteit van zakendoen ter plekke ten volle te beseffen. De onderlinge verschillen tussen beide Aziatische buurlanden zijn welhaast onmetelijk, vele malen groter dan de overeenkomsten.

BRICS leiders

Door middel van lezingen, seminars en debatten, het schrijven van analyses, reportages en interviews wil Artmediaconsult bekendheid met beide economische reuzen helpen vergroten. Dat gebeurt in het Engels en in het Nederlands.

Voorts assisteren we kunstenaars bij het ontwikkelen van portfolio’s, mediaprofielen en catalogi.

Stars of China:  Catalogus

Powerpoint presentaties over China en India worden verzorgd voor universiteiten en business scholen. Curatoren, kunstenaars, galeriehouders en filmfestivals schakelen Artmediaconsult in bij openbare optredens. Ook trainen we kunst- en andere professionals hoe om te gaan met de media.

In 2011 initieerde Artmediaconsult de debatserie Chindia Rules! voor Felix Meritis, Europees centrum voor de Kunsten, Cultuur en Wetenschap in Amsterdam. De serie wordt mede gefinancierd door ministeries en de ASN Bank.